Infektološki glasnik

Infektološki glasnik je znanstveno stručni časopis za infektologiju koji izdaju Klinika za infektivne bolesti »Dr. Fran Mihaljević« u Zagrebu i Hrvatsko društvo za infektivne bolesti Hrvatskoga liječničkog zbora u suradnji s Hrvatskim društvom za kliničku mikrobiologiju.
Časopis izlazi četiri puta godišnje, a vršitelj dužnosti urednika časopisa je prof. dr. sc. Bruno Baršić. Prethodnik Infektološkog glasnika je Bilten Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Prvi broj je tiskan 1981. godine. Bilten Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu mijenja ime u Infektološki glasnik 1997. godine. Osim stručnih i znanstvenih radova donosi kazuističke priloge, epidemiološka izvješća, preglede i druge informativne tekstove. Od siječnja 2017. godine časopis počinje izlaziti u elektronskom obliku. Od ožujka 2018. časopis ima svoju web stranicu i mogućnost online slanja radova.

Časopis indeksiraju EMBASE/Excerpta Medica i Scopus.

 

Članci se šalju Uredničkom odboru Infektološkog glasnika:

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”

Mirogojska c. 8, 10000 Zagreb

Tel. 01 2826-222, faks. 01 4678-235

e-mail:

iglasnik@bfm.hr

cji@bfm.hr

 

Područja pokrivanja: Biomedicina i zdravstvo; Temeljne medicinske znanosti; Kliničke medicinske znanosti; Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita;

Cjelokupni tekstovi prošlih brojeva dostupni su na adresi: http://hrcak.srce.hr/index.php?show=casopis&id_casopis=154

 

Glavni i odgovorni urednik

v.d. Bruno Baršić

 

Osnivač i nakladnik

Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Zagreb i Hrvatsko društvo za infektivne bolesti Hrvatskog liječničkog zbora.

 

Lektor

Arijana Pavelić

 

Upute autorima / instructions for authors:

Upute autorima: link za preuzimanje
Instructions for authors:  http://cji.com.hr/instructions-to-authors/